Wednesday, February 5, 2020

Prajitura Petre Roman cu foi

Ingrediente

  • Foile:
  • 9 oua separate
  • 18 linguri zahar
  • 9 linguri apa fierbinte
  • 9 linguri nuca macinata
  • 9 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 300 gr. zahar pentru caramelizat
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 6-8 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • vanilie dupa gust
  • 200 gr unt nesarat
  • Glazura:
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 2 linguri cacao pudra
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri unt

Mod de preparare

(reteta o am de la Lili L. )

Foile:
9 albusuri se bat bine cu 18 linguri zahar puse pe rind, 9 linguri apa fierbinte puse pe rind, se adauga 9 linguri nuca macinata amestecata cu 9 linguri faina. Se amesteca toate usor si se coc 3 foi.
Pe fiecare foaie se toarna un strat de zahar caramelizat (cam 300gr de zahar)

Crema:
5 galbenusuri se amesteca cu 500ml lapte (jumatate de litru), 6-8 linguri de zahar, 4 linguri de faina si vanilie dupa gust. Se fierb la foc mic pina se ingroasa si se lasa sa se raceasca complet. cind e rece se adauga 200 gr unt.

Glazura:
4 linguri de zahar , 3 linguri de apa , 2 linguri de cacao se amesteca si se fierb pe foc. Cind se ia de pe foc se adauga 4 galbenusuri , se amesteca rapid si bine, si se mai adauga unt cit o nuca (vreo 2 linguri).

Crema se pune intre foi si deasupra la prajitura se pune glazura.

Pofta buna!!

No comments:

Post a Comment