Ingrediente
- Foile:
- 9 oua separate
- 18 linguri zahar
- 9 linguri apa fierbinte
- 9 linguri nuca macinata
- 9 linguri faina
- 1 praf de copt
- 300 gr. zahar pentru caramelizat
- Crema:
- 5 galbenusuri
- 500 ml lapte
- 6-8 linguri zahar
- 4 linguri faina
- vanilie dupa gust
- 200 gr unt nesarat
- Glazura:
- 4 linguri zahar
- 3 linguri apa
- 2 linguri cacao pudra
- 4 galbenusuri
- 2 linguri unt
Mod de preparare
(reteta o am de la Lili L. )
Foile:
9 albusuri se bat bine cu 18 linguri zahar puse pe rind, 9 linguri apa fierbinte puse pe rind, se adauga 9 linguri nuca macinata amestecata cu 9 linguri faina. Se amesteca toate usor si se coc 3 foi.
Pe fiecare foaie se toarna un strat de zahar caramelizat (cam 300gr de zahar)
Crema:
5 galbenusuri se amesteca cu 500ml lapte (jumatate de litru), 6-8 linguri de zahar, 4 linguri de faina si vanilie dupa gust. Se fierb la foc mic pina se ingroasa si se lasa sa se raceasca complet. cind e rece se adauga 200 gr unt.
Glazura:
4 linguri de zahar , 3 linguri de apa , 2 linguri de cacao se amesteca si se fierb pe foc. Cind se ia de pe foc se adauga 4 galbenusuri , se amesteca rapid si bine, si se mai adauga unt cit o nuca (vreo 2 linguri).
Crema se pune intre foi si deasupra la prajitura se pune glazura.
Pofta buna!!
Foile:
9 albusuri se bat bine cu 18 linguri zahar puse pe rind, 9 linguri apa fierbinte puse pe rind, se adauga 9 linguri nuca macinata amestecata cu 9 linguri faina. Se amesteca toate usor si se coc 3 foi.
Pe fiecare foaie se toarna un strat de zahar caramelizat (cam 300gr de zahar)
5 galbenusuri se amesteca cu 500ml lapte (jumatate de litru), 6-8 linguri de zahar, 4 linguri de faina si vanilie dupa gust. Se fierb la foc mic pina se ingroasa si se lasa sa se raceasca complet. cind e rece se adauga 200 gr unt.
Glazura:
4 linguri de zahar , 3 linguri de apa , 2 linguri de cacao se amesteca si se fierb pe foc. Cind se ia de pe foc se adauga 4 galbenusuri , se amesteca rapid si bine, si se mai adauga unt cit o nuca (vreo 2 linguri).
Crema se pune intre foi si deasupra la prajitura se pune glazura.
Pofta buna!!
No comments:
Post a Comment