Wednesday, February 5, 2020

Prajitura Petre Roman

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • Se fac 3 foi din pandispan. Astfel am facut de 3 ori compozitia. Ingredientele le-am scris pentru toate foile.
  • 9 albusuri
  • 18 linguri zahar
  • 9 ling apa fierbinte
  • 9 ling nuca macinata
  • 9 ling faina
  • un plic praf de copt
  • 300g zahar pentru foi
  • se caramlizeaza
  • Pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 7 lg zahar
  • 4 ling faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri lapte
  • 250 g unt

Mod de preparare

Fiecare foaie se poate face separat sau toate impreuna si apoi se separa.

Se bat albusurile spuma cu apa. Apoi se adauga zaharul, se adauga nuca si faina si praful se copt. Apoi se pune la cuptor si tine vreo 15 20 min aprox.

Peste 2 foi dupa ce s-au racit se pune zaharul caramelizat.Mai bine zis se stropeste.

Dupa ce s-a intarit zaharul se bate cu lingura sa se poata taia prajitura bine.



Crema:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, faina si vanilia si putin lapte. Apoi laptele se pune la fiert si cand fierbe se adauga galbenusurile. Se tine 2 minute pana fierbe.

Apoi se raceste si se amesteca cu 250 g unt. Se poate adauga in crema coaja de lamaie.



Apoi se pune dedesubt o foaie caramelizata -crema- o foaie necaramelizata-crema -foaie caramelizata.



Deasupra se poate pune un strat subtire de crema si se presara nuca macinata.

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment